Powertrekk – първото в света зарядно устройство с вода

Powertrekk е първото в света зарядно устройство с вода. На практика, представлява 2 в 1, благодарение на вградената в горната си част батерия с капацитет 1500mAh. Въпросната батерия служи за буфер на генерираната енергия. От друга страна, можете да я зареждате от USB на компютър или директно от контакта (220V). Създатели на устройството са шведите от myFC. Благодарение на XCoSports, България е една от първите 7 страни, в които се предлага.

Powertrekk работи по много интересен начин. Устройството смесва обикновена вода с натриев силицид (натриев силикат), намиращ се в Powerpukk шайбите, при което протича химична реакция и се отделя водороден газ (водород). Отделеният водород се смесва с кислород и се превръща в енергия.

Powertrekk тежи 240 грама и е с размери 66 х 128 х 42 мм.
Powertrekk ще зареди вашето устройство приблизително за същото време, което е необходимо за зареждането му и от електрическата мрежа.
– Една Powertpukk шайба дава 4 ват-часа (4 вата за един час или 2 вата за два часа).
– Времето за изразходване на една Powerpukk шайба е около 2 часа.
– Една Powerpukk шайба се използва еднократно, тежи около 30 грама, диаметър 51мм и височина 19мм.
– една Powerpukk шайба може да не успее да зареди напълно батерията на мобилния Ви телефон. Например една Powerpukk шайба зарежда iPhone (1500mAh батерия) на около 70 процента.

Powertrekk зарядното устройство се предлага на българския пазар на цена 389 лв. Powerpukk шайбите се предлагат по 3 броя в комплект и са на цена 10 лв. (за трите). Официален вносител за България – XCoSports.

За допълнителна информация и технически характеристики:

XCoSports Bulgaria
www.xcosports.com
www.facebook.com/XCoSports
бул. Черни връх 90
1407 София
[email protected]