Windows Phone победен от Galaxy Nexus (Android 4.0)

    Преди време от Microsoft стартираха кампания с името „Smoked by Windows Phone“. Идеята на кампанията беше да покажат на потребителите, че с Windows Phone телефон могат да направят всичко по-бързо, отколкото с друг мобилен телефон.

    Sahas Katta е занесъл своя Android 4.0 Galaxy Nexus смартфон в магазин на Microsoft, за да провери дали неговият телефон е по-бърз от Windows Phone устройство. Тестовете, които потребителите могат да направят, са така направени, че да покажат най-добрите страни на Windows Phone. Въпреки това, Sahas Katta е победил. Sahas Katta и служител в магазина е трябвало да покажат прогнозата за времето на два отделни града. На Windows Phone устройството е имало две tile-чета, показващи прогнозата за времето в два града, които са били сложени на началния екран. На телефонът на Sahas е имало два widget-а, които също са показвали прогнозата за времето за два различни града, и те също са били сложени на началния екран на устройството. Освен това, Sahas е изключил показването на lock screen на своето устройство. Това му е позволило да покаже необходимата информация само с натискането на power бутона на своя телефон.

    Служителите от магазина на Microsoft не са искали да признаят победата на Sahas, като са твърдели, че той е трябвало да покаже прогнозата за два различни града, които се намират в различни щати.

    Ben Rudolph е служител на Microsoft, който играе важна роля за кампанията на Microsoft “Smoked by Windows Phone”. Той се е извинил на Sahas и му е предложил втори опит да победи Windows Phone. Sahas е публикувал следното, в резултат на това предложение: „Ако някой от Microsoft иска втори тест, ще бъда щастлив да победя Windows Phone с Android, отново.“

    Научаваме, че по-късно Ben Rudolph е предложил безплатни смартфон и лаптоп на Sahas, като компенсация за объркването и проблемите, които е имал в магазина на Microsoft.

    Happy end все пак, нали?