[Press Release] Samsung Galaxy S4 постигна 10 милиона продажби за един месец

    Днес Samsung Electronics обяви, че глобалните продажби на GALAXY S4, който прави живота по-пълноценен и лесен, са надминали 10 милиона продадени бройки за по-малко от месец след търговската премиера. Новият флагман на Samsung беше представен на 27 април и средната скорост на продажбите му е четири устройства в секунда.

    GALAXY S4 поставя нов рекорд за Samsung, като генерира по-бързи продажби от всичките си предшественици. Продажбите на GALAXY S III достигнаха 10 милиона, 50 дни след преставянето му през 2012 г., докато при GALAXY S II и GALAXY S това отне съответно пет и седем месеца.

    “От името на Samsung бих искал да благодаря на милионите потребители по целия свят, които са избрали Samsung GALAXY S4. В Samsung ще продължим да преследваме иновациите, вдъхновени от хората”, заяви Дж. К. Шин, главен изпълнителен директор и президент на IT & Mobile Communications Division в Samsung Electronics.

    GALAXY S4 е създаден, за да подобрява значимите моменти в живота ни чрез своите иновативни функции и хардуер. Устройството разполага с първия в света Full HD Super AMOLED дисплей, който показва изображенията по най-добрия начин със своите пет инча и 441ppi. Оборудван с мощна 13-мегапикселова основна камера, GALAXY S4 разполага и с функцията Dual Camera, която позволява едновременна употреба на двете камери. Новите функции на GALAXY S4 включват Air View и Air Gesture за изпълнение на различни задачи без усилие, докато същевременно устройството информира потребителите за тяхното здраволсовно състояние с помощта на S Health.

    Samsung GALAXY S4 се предлага в повече от 110 страни и постепенно ще навлезе в общо 155 държави в сътрудничество с 327 партньори.

    Samsung планира да въведе повече цветови разновидности, които да отговорят на различните вкусове и предпочитания на потребителите. В допълнение към съществуващите в момента White Mist и Black Forest, през това лято ще бъдат добавени Blue Arctic и Red Aurora, а по-късно и Purple Mirage и Brown Auntum.

    *Всички функции, характеристики и друга информация за продукта, споменати в този документ, включително, но не само, ползи, дизайн, цени, компоненти, изпълнение, валидност и качества на продукта подлежат на промяна без предупреждение или ангажимент.

    ** Наличността на различните цветове може да варира в зависимост от страната и разпространителя.