Nokia подготвят NokiaTV приложение за Lumia серията си?

    Колегите от WP7forum.ru са попаднали на информация и скрийншоти на още едно приложение от Nokia, предназначено специално за Lumia серията им с Windows Phone операционна система.

    Приложението ще се казва NokiaTV и най-вероятно ще търси видео съдържание от местни ТВ мрежи, ще може да стриймва телевизионни предавания през WiFi или мобилната мрежа, да сваля за гледане офлайн и накрая и не на последно място, защо не и стрийм на телевизионни канали в реално време.. Звучи прекрасно наистина!

    От Nokia не са потвърдили съществуването на подобно приложение, но скрийншотите са в типичния Metro UI и наподобяват на другите приложения на Nokia за Lumia серията.

    Според слуховете, приложението ще стартира първо във Финландия, родината на Nokia и при старта му, ще са достъпни 3 местни канала – YLE, MTV3 и Nelopen.

    Можем да обобщим, че приложенията на Nokia за Windows Phone стават 8 – Nokia Contacts Transfer, Nokia Highlights, Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music, Nokia Transport, Nokia Reading и Nokia Play to.

    Част от тях можете да видите и в нашето Nokia Lumia 800 видео ревю – секция Nokia Apps. Напомняме Ви и, че Nokia Lumia 800 ще е официално в България от месец април (след няколко дни).