[Press Release] Nokia представя Nokia Asha 210, с най-добрата интеграция на социални мрежи

    Днес Nokia представи най-новото устройството от гамата Asha, предназначено да предоставя на потребителите по-добра връзка със социалните мрежи на достъпна цена. Nokia Asha 210 се предлага във варианти с една или две SIM карти и разполага с отличителния за Nokia дизайн и смарт изображения, които го открояват от тълпата. Устройството поддържа Wi-Fi, за да позволи на потребителите да се наслаждават на по-достъпно сърфирането в интернет и е първият телефон в света, които има специален бутон за приложението WhatsApp.

    Вашият социален живот на една ръка разстояние

    Nokia Asha 210 се отличава с QWERTY клавиатура и специален бутон за WhatsApp за бърз достъп до незабавни съобщения. За да отбележат партньорството между Nokia и WhatsApp, WhatsApp предлага своите услуги безплатно за всички устройства Nokia Asha 210. В комбинация с Facebook, Twitter и поддръжка на популярни имейл услуги като Gmail, Nokia Asha 210 гарантира, че потребителите никога не са на повече от няколко кликвания от своите приятели и семейство.

    Уловете и споделете великолепни изображения всеки път

    Nokia Asha 210 разполага с 2-мегапикселова камера, достъпна чрез специален бутон, дори когато клавиатурата е заключена. Смарт камерата, също така предлага възможност за избор на заснетото изображение и опции за редактиране и споделяне, включително:

    • Автопортрет – за перфектно центрирани автопортрети, дори и без използването на предна камера. Вградената гласова услуга навигира потребителите, за да гарантира, че те са в кадър, преди да заснемат снимката
    • Бързо редактиране на изображенията директно от приложенията на камерата и лесно споделяне на изображенията в социалните мрежи

    Снимки и друго съдържание може да се споделя бързо с помощта на вградената иновативна функция Nokia Slam. Услугата позволява споделянето на съдържание като снимки или видеоклипове с повечето мобилни телефони с Bluetooth, като получателят няма нужда да има Slam.

    Nokia Asha 210 наистина се откроява, като предоставя на активните потребителите в социалните мрежи нови начини да изразяват тяхната индивидуалност чрез дизайн, цветове и иновации, като първия WhatsApp бутон в света”, каза Тимо Тойканен, изпълнителен вицепрезидент за мобилните телефони Nokia. “Устройството позволява лесното актуализиране в социалните мрежи, поддържането на връзка с приятели и споделянето на съдържание.”

    „Фокусирали сме се върху предоставянето на най-доброто изживяване от WhatsApp за възможно най-много потребители”, каза Браян Актън, съосновател на WhatsApp Inc. “Развълнувани сме, че партньорството ни с Nokia Asha допринася за реализацията на нашата стратегия – да предоставим на хората по целия свят лесна връзка с техните приятели.”

    Новото устройство има и Nokia Xpress Browser, който използва „cloud” услугата на Nokia, за да компресира трафикът на информация до 90 процента и по този начин предоставя по-евтин достъп до Интернет. Nokia Asha 210 разполага и с уеб приложението Nokia Nearby, което помага за откриването на различни места, като ресторанти, магазини и банкомати.

    Други основни характеристики на Nokia Asha 210:

    • Интеграция на контактите от социалните мрежи и възможност за започване на разговор чрез WhatsApp директно от списъка с контакти в телефонния бележник
    • Предварително заредено YouTube приложение за директен видео стрийминг
    • Чат нотификации, които моментално уведомяват потребителите за нови разговори
    • Модели с една или две SIM карти, отличаващи се с екслузивната технология EasySwap, която позволява смяна на SIM картите без да се налага изключването на устройството
    • WiFi On / Off бутон
    • Отличителният за Nokia дълъг живот на батерията: до 46 дни при една SIM карта и до 24 дни при две SIM карти

    Nokia Asha 210 се предлага в жълто, циан, черно, магента и бяло и се очаква да се появи на пазара през второто тримесечие на 2013 г.